Hard-Core-DX Partner


TreDXK proudly presents:

TreDXK@pedition blogi

Visit also:
 

Tampereen DX-kuuntelijat ry
(TreDXK)

Kerhotapaamiset | Kantoaalto | Kuunteluretket | Lisätietoja TreDXK:n toiminnasta

Ajankohtaista

TERVETULOA Tampereen DX-Kuuntelijat ry:n vuosikokoukseen sunnuntaina 19. helmikuuta 2017 klo 14 paikkana tällä kertaa A-Insinöörit Suunnittelu Oy (A-kulma), Satakunnankatu 23 A, käynti Näsilinannankadun kulmaovesta 2. kerrokseen. HUOM: Alaovi on lukossa, tulen aukaisemaan klo 13.45 ja 13.55. Myöhemmin saapuvat painakaa ovisummeria. Tule keskustelemaan yhdistyksen ajankohtaisista asioista ja ideoimaan tulevaa toimintaa! Kokouksen jälkeen (n. klo 16) mahdollisuus jatkaa jutustelua ruokailun merkeissä.

TreDXKin blogi TreDXK@pedition kertoo tiedot /N-peditioneista ja muusta TreDXKin kuuntelutoiminnasta.

Haluatko ilmaisen Kantoaalto-lehden vuosikerran? Jos olet pirkanmaalainen alle 28-vuotias DX-kuuntelun harrastaja tai harrasteesta kiinnostunut, Tampereen DX-kuuntelijat ry tarjoaa nuorille kuuntelijoille nyt oivan mahdollisuuden osallistua paikalliseen harrastustoimintaan: Ilmoittamalla paikallis- sihteerillemme (jkz@sdxl.org) ikäsi ja yhteystietosi saat Suomen parhaan ja vanhimman DX-paikallislehden Kantoaallon vuosikerran ilmaiseksi!


Tampereen DX-kuuntelijat ry on Suomen DX-Liiton vuonna 1967 perustettu paikallisosasto Pirkanmaalla.

TreDXK:n toimintaan kuuluvat kerhotapaamiset, joissa keskustellaan monipuolisesti DX-harrastuksesta Pirkanmaan horisontista katsottuna. Varsin hajallaan olevan jäsenistön takia yhteydenpito on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän myös Internetiin TreDXKin omalle e-mail-postituslistalle. TreDXK julkaisee Suomen ainoaa DX-paikallisjulkaisua Kantoaaltoa, joka kertoo tuoreimmat DX-uutiset ja kuulumiset Pirkanmaalta. TreDXK:n kuuntelumökki on myös jäsenten käytössä. TreDXK on 80-luvulta alkaen järjestänyt lukuisia kuunteluretkiä eri puolille Suomea, suosituimpina paikkoina Uusikaupunki ja Posio.


Kerhotapaamiset

Tampereen DX-kuuntelijat ry järjestää kerhotapaamisia, joihin ovat tervetulleita kaikki DX-harrastuksesta kiinnostuneet. Kokouksissa keskustellaan vapaamuotoisesti kaikesta DX-kuunteluun liittyvästä. Usein on myös mahdollisuus tutkia kuuntelijoiden uusimpia radioasemilta saatuja vastauksia.

TreDXK:n vuosikokous pidettiin 15.2.2015 Tampereen vanhalla kirjastotalolla. TreDXKin johtokuntaan valittiin seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja Jouni Keskinen (JKZ), paikallissihteeri Juha Vehmas (JVH), taloudenhoitaja Kari Kivekäs (KSK) sekä jäseniksi Jarno Fält (JPF), Jorma Huuhtanen (JHT), Matti Karstinen (MDK) ja Jyri Rauhala (JKR).

Tarkempia tietoja tulevista tapaamisista voi lukea Kantoaalto-lehdestä tai kysyä sähköpostitse TreDXK:n postituslistan kautta osoitteesta: tredxk@hard-core-dx.com tai Jouni Keskiseltä puh. 050 3743 557


Talkookuvia 11.10.2008


Kesän 2007 suurtapahtuman Ylöjärven kesäkokouksen ryhmäkuvat nähtävillä Kesis 2007 - Flare07
-sivulla


Kantoaalto - The Great DiXieland Publication

Kantoaalto on DX-toiminnan aluejulkaisu Pirkanmaalla jo vuodesta 1975. Kantoaallon numero 1/2005 oli jo 150. Kantoaalto ja vuoden 2015 lopussa lehtiä oli ilmestynyt 181. Kantoaalto on viime vuodet ilmestynyt kolme kertaa vuodessa ja se kootaan jäsenten toimittamasta aineistosta. Perinteisesti Kantoaalto sisältää lokit Tampereen seudulla viime aikoina kuulluista mielenkiintoisista radioasemista, ja antaa näin hyvän kuvan kuuntelumahdollisuuksista Pirkanmaalla. Muita vakiopalstoja ovat mm. Pistepussi, jossa jäsenet kilpailevat saatujen vastauksen määrällä ja Postisäkki, joka kertoo tuoreimmat radioasemilta saapuneet vastaukset. Kantoaalto sisältää myös juttuja jäsenten tekemistä kuunteluretkistä ja ajankohtaisista radiomaailman tapahtumista. Myös sinä olet tervetullut antamaan oman panoksesi Kantoaaltoon.

Lataa Kantoaallon näytenumero. Historiapainotteinen juhlanumero 1/2005 nyt ladattavissa PDF-muodossa.

Kantoaallon 42. vuosikerta jatkaa kunniakasta dx-lehtihistoriaa. Avustuksia tietysti toivotaan vuoden 2016 numeroihin. Seuraavan numeron (1/16) stopdate on 6.4.2016.

Helpointa on tilata Kantoaalto - The Great DiXieland Publication kotiin koko vuodeksi. Se käy kätevimmin maksamalla 15 euron kannatusmaksun tilille FI03 5731 2040 2087 13. Ennen kuin maksat, ilmoita osoitteesi ja pyydä viitenumero sähköpostitse Jouni Keskiseltä osoitteesta jkz@sdxl.org


Kuunteluretket

Kaupungissa ja taajamissa DX-kuuntelua harrastavalla ei useinkaan ole mahdollisuutta rakentaa kunnollisia antenneja ja kuuntelu saattaa kärsiä paikallisista häiriöistä. Tämän ongelman helpottamiseksi jäsenten käytössä on TreDXK:n omistama kuuntelumökki Tampereella, jossa on mahdollisuus käyttää useita satojen metrien pituisia pitkälanka-antenneja. Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan parhaaseen kuuntelupaikkaan!

TreDXK järjestää myös kuunteluretkiä, joilla jäsenet voivat kuunnella kunnollisilla antenneilla lähes häiriöttömissä olosuhteissa. Säännöllisiä kuunteluretkiä TreDXK on järjestänyt Uudenkaupungin Ihalaan, joka läntisen sijaintinsa takia on osoittautunut mainioksi paikaksi mm. Brittein saarten keskiaaltoasemien kuunteluun. UKI-reissulle haluavien kannattaa tulla kerhotapaamisiin tai kysellä seuraavien peditionien ajankohdat postituslistalta.

Talvisin aktiivisimmat kuuntelijat ovat käyneet kuuntelemassa eri puolilla Lappia, jossa olosuhteet ovat ihanteelliset mm. aasialaisten ja pohjoisamerikkalaisten keskiaaltoasemien kuunteluun.


Suomen lyhytaaltotilasto

Suomen Lyhytaaltotilasto ilmestyi TreDXK ry:n kokoamana ja toimittamana vuosina 1988-2003. Se sisälsi kaikki Suomessa edellisenä vuonna lyhyillä aalloilla (1700 - 30000 kHz) kuullut lokitasoiset yleisradioasemat maanosittain ryhmiteltyinä. Vuoden 2003 jälkeen Suomen DX-liitto yhdisti keski- ja lyhytaaltotilastoinnin ja tuoreimman asematilastot löytyvät nyt SDXL:n sivulta.

Vuosien 1999-2003 SLATit PDF-muodossa:

Imuroi SLAT 2003 tästä: slat03.pdf (264kB)
Imuroi SLAT 2002 tästä: slat01.pdf (198kB)
Imuroi SLAT 2001 tästä: slat01.pdf (193kB)
Imuroi SLAT 1999 tästä: slat99.pdf (337kB)


Lisätietoja Tampereen DX-kuuntelijat ry:n toiminnasta

Lisätietoja TreDXK ry:n toiminnasta saat paikallissihteeri Jouni Keskiseltä osoitteesta jkz@sdxl.org tai TreDXKin postituslistalta:
tredxk@hard-core-dx.com

Tampereen DX-kuuntelijat ry:llä on myös yhdistyksen tiedotustoimintaan tarkoitettu postituslista internetissä. Postituslista on tarkoitettu TreDXKin toiminnassa aktiivisesti mukana oleville henkilöille. Posti listalle kulkee osoitteella tredxk@hard-core-dx.com. Lisätietoja listasta ja siiten liittymisestä löytyy TreDXK-postituslistan info -sivulta.

Päivitetty: 12. helmikuuta 2017