Hard-Core-DX Partner


TreDXK proudly presents:

TreDXK@pedition blogi

JM AM audio files collection

OH Space Weather for DXers
Visit also:
 

Tampereen DX-kuuntelijat ry
(TreDXK)

Kerhotapaamiset | Kantoaalto | Kuunteluretket | Lisätietoja TreDXK:n toiminnasta

Tampereen DX-kuuntelijat ry on Suomen DX-Liiton vuonna 1967 perustettu paikallisosasto Tampereen seudulla ja laajemminkin Pirkanmaalla. TreDXK julkaisee Suomen ainoaa DX-paikallisjulkaisua Kantoaaltoa, joka kertoo ajankohtaista DX-asiaa ja kuulumisia Pirkanmaalta.

DX-kuuntelu on kansainvälinen radioharraste, jolla tarkoitetaan kaukaisten yleisradioasemien kuuntelua, radiokelien ja auringon aktiivisuuden tarkkailua, antennien ja lisälaitteiden testaamista ja kehittelyä, sekä asemilta saatavien QSL-todisteiden keräilyä. Tampereen DX-kuuntelijat ry (TreDXK ry) levittää Pirkanmaan alueella tietoutta dx-kuuntelusta yleissivistävänä ja maailmankatsomusta avartavana harrastuksena sekä tukee ja auttaa harrasteen jo löytäneitä kuuntelijoita.

Ajankohtaista

TERVETULOA Tampereen DX-Kuuntelijat ry:n vuosikokoukseen sunnuntaina 21. helmikuuta 2021 klo 14.00 Tule keskustelemaan yhdistyksen ajankohtaisista asioista ja ideoimaan tulevaa toimintaa! HUOM: Pandemian vuoksi vuosikokous 2021 pidetään etäyhteydellä Teamsissä. Vuosikokousjärjestelyistä tiedotetaan yhdistyksen sähköpostilistalla tredxk@kotalampi.com.

TreDXKin blogi TreDXK@pedition kertoo tiedot /N-peditioneista ja muusta TreDXKin kuuntelutoiminnasta. Blogista löytyy myös tilastointia Tampereen seudulla kuulluista keskiaaltoasemista.

Haluatko ilmaisen Kantoaalto-lehden vuosikerran? Jos olet pirkanmaalainen alle 28-vuotias DX-kuuntelun harrastaja tai harrasteesta kiinnostunut, Tampereen DX-kuuntelijat ry tarjoaa nuorille kuuntelijoille mahdollisuuden osallistua paikalliseen harrastustoimintaan: Ilmoittamalla puheenjohtajallemme (jkz@sdxl.org) ikäsi ja yhteystietosi ja saat Suomen parhaan ja vanhimman DX-paikallislehden Kantoaallon vuosikerran ilmaiseksi!


Kerhotapaamiset

TreDXK:n toimintaan kuuluvat kerhotapaamiset, joissa keskustellaan monipuolisesti DX-harrastuksesta Pirkanmaan horisontista katsottuna. Varsin hajallaan olevan jäsenistön takia yhteydenpito on viime vuosina siirtynyt yhä enemmän myös Internetiin TreDXKin omalle e-mail-postituslistalle. Yhdistyksen jäseniä osallistuu myös Suomen DX-liiton vuotuiseen kesäkokoukseen, joka on alan suurin tapahtuma maassamme.

TreDXK:n vuosikokous pidetään yleensä helmikuun kolmantena sunnuntaina klo 14. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan johtokunta seuraavalle vuodelle.

Aktiivijäsenten käytössä on TreDXK:n kuuntelumökki, jossa live-tapaamisetkin nykyään pääosin tapahtuvat, usein antenni- ym. talkoiden merkeissä. Tarkempia tietoja tulevista tapaamisista voi lukea Kantoaalto-lehdestä tai kysyä sähköpostitse TreDXK:n postituslistan kautta osoitteesta: tredxk@hard-core-dx.com tai Jouni Keskiseltä jkz@sdxl.org.

Tarkempia tietoja tulevista tapaamisista voi lukea Kantoaalto-lehdestä tai kysyä sähköpostitse TreDXK:n postituslistan kautta osoitteesta: tredxk@hard-core-dx.com


Tampereen DX-kuuntelijat 50 vuotta -juhlaesitelmän diat nyt verkossa. EDXC2017-kokouksessa Varalassa 19.8.2017 pidetty JMV:n ja JVH:n kokoama TreDXKin historiakatsaus sisältää kuvamateriaalia yhdistyksen koko 50-vuotiselta taipaleelta.

Vuoden 2017 suurtapahtuman Varalan urheiluopistolla pidetyn European DX Councilin EDXC2017-kokouksen kuvia on nähtävillä Suomen DX-liiton EDXC2017-sivuilla


Kantoaalto - The Great DiXieland Publication

Kantoaalto on DX-toiminnan aluejulkaisu Pirkanmaalla jo vuodesta 1975. Kantoaallon numero 1/2005 oli jo 150. Kantoaalto ja vuoden 2015 lopussa lehtiä oli ilmestynyt 181. Kantoaalto on viime vuodet ilmestynyt kolme kertaa vuodessa ja se kootaan jäsenten toimittamasta aineistosta. Perinteisesti Kantoaalto sisältää lokit Tampereen seudulla viime aikoina kuulluista mielenkiintoisista radioasemista, ja antaa näin hyvän kuvan kuuntelumahdollisuuksista Pirkanmaalla. Muita vakiopalstoja ovat mm. Pistepussi, jossa jäsenet kilpailevat saatujen vastauksen määrällä ja Postisäkki, joka kertoo tuoreimmat radioasemilta saapuneet vastaukset. Kantoaalto sisältää myös juttuja jäsenten tekemistä kuunteluretkistä ja ajankohtaisista radiomaailman tapahtumista. Myös sinä olet tervetullut antamaan oman panoksesi Kantoaaltoon.

Historiapainotteinen Kantoaallon 150. juhlanumero 1/2005 ladattavissa PDF-muodossa: Lataa näytenumero.

Helpointa on tilata Kantoaalto - The Great DiXieland Publication kotiin koko vuodeksi. Se käy kätevimmin maksamalla 16 euron kannatusmaksun TreDXK ry:n tilille FI03 5731 2040 2087 13. Ennen kuin maksat, ilmoita osoitteesi ja pyydä viitenumero sähköpostitse Jouni Keskiseltä osoitteesta jkz@sdxl.org

Kannatusmaksun voi hoitaa myös ePassin ja Edenredin virike-edulla (palveluntarjoajista löytyy TreDXK, Suorama). Kannatusmaksua saa halutessaan maksaa enemmänkin kuin tuon 16 €.

Kantoaalto-digiarkisto

Vuodesta 1975 ilmestynyt Tampereen DX-kuuntelijoiden Kantoaalto-lehti on nyt luettavissa netissä PDF-formaatissa. Tällä hetkellä digitoituna ovat vuodet 1997-2017 ja vanhemmat vuosikerrat tullaan digitoimaan syksyn aikana.

Rajoittamattoman pääsyn Kantoaalto-arkistoon saat tukemalla Tampereen DX-kuuntelijoiden toimintaa 20 eurolla. Tarkemmat ohjeet maksamisesta ja digiarkistoon pääsystä saat Jouni Keskiseltä osoitteesta jkz@sdxl.org.


Kuunteluretket

Kaupungissa ja taajamissa DX-kuuntelua harrastavalla ei useinkaan ole mahdollisuutta rakentaa kunnollisia antenneja ja kuuntelu saattaa kärsiä paikallisista häiriöistä.

TreDXK järjestää myös kuunteluretkiä, joilla jäsenet voivat kuunnella kunnollisilla antenneilla lähes häiriöttömissä olosuhteissa. Säännöllisiä kuunteluretkiä TreDXK on järjestänyt Uudenkaupungin Ihalaan, joka läntisen sijaintinsa takia on osoittautunut mainioksi paikaksi mm. Brittein saarten keskiaaltoasemien kuunteluun. UKI-reissulle haluavien kannattaa tulla kerhotapaamisiin tai kysellä seuraavien peditionien ajankohdat postituslistalta.

Talvisin aktiivisimmat kuuntelijat ovat käyneet kuuntelemassa eri puolilla Lappia, jossa olosuhteet ovat ihanteelliset mm. aasialaisten ja pohjoisamerikkalaisten keskiaaltoasemien kuunteluun.Lisä- ja yhteystiedot

Lisätietoja voit kysyä aktiiveiltamme:
puheenjohtaja Jorma Mäntylä (JM), jorma.mantyla(at)kangasala.fi
paikallissihteeri Juha Vehmas (JVH), jvh(at)sdxl.org
Kantoaallon päätoimittaja Jouni Keskinen (JKZ), jkz(at)sdxl.org

TreDXK:n tiedotustoimintaa tukeva postituslista on tarkoitettu yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana oleville henkilöille. Posti listalle kulkee osoitteella tredxk@hard-core-dx.com. Lisätietoja listasta ja siiten liittymisestä löytyy TreDXK-postituslistan info -sivulta.

TreDXKin blogi TreDXK@pedition kertoo tiedot /N-peditioneista ja muusta TreDXKin kuuntelutoiminnasta.

Päivitetty: 30. tammikuuta 2021